2013. november 14., csütörtök

A shea vajról

Dóri | 11/14/2013 |
A karité fa terméséből nyerik ki, amely 20 éves korában hozza első termését. A-, E-, F-vitaminban gazdag vaj,nagyon jó bőrápoló készítmény.

"Gyógyítja, óvja és megnyugtatja a bőrt, regenerál és helyreállítja a rugalmasságát. Gyulladásgátló hatású, sebgyógyításra is használhatod. Használható a test egész felületén, kisbabáknak, és érzékeny, problémás, pattanásos bőrre is ajánlott. A kéz melegétől felolvad, egyébként szilárd halmazállapotú.

A shea vaj igen gazdag A, E, F-vitaminokban, fenolsavakban és természetes latexban. A pattanásos, ráncos, ekcémás bőrre is üdítő hatással van. Allergiánál, rovarcsípéseknél, leégésnél szintén használhatod.

Kivételes hidratáló, gyógyító hatását annak köszönheti, hogy több olyan természetes hidratáló összetevőt tartalmaz, melyek megegyeznek azokkal, amiket a bőr faggyúmirigyei termelnek." (kremmania.hu)

Én (vagyis inkább Mr. D.) egy mannás Ghánai shea vaj birtokosai vagyunk. Eddig szegényke eléggé el volt hanyagolva, most karácsonykor lesz 2 vagy 3 éves a tégely tartalma, és még semmi baja nincs, ez is bizonyítja, hogy nehezen avasodik meg.

Én jelenleg ajakápolásra használom éjszakánként, (nappal pedig egy méhviaszos-olívaolajos házi ajakápolót), valamit a körmeimre és a körömágybőrömre, ugyanis 3 héttel ezelőtt nagyon heves és hirtelen allergiás tüneteket mutattam a géllakk egyik összetevőjére, aminek következtében a körmök szabadszélei alatt illetve a körömágyon apró kiütések jelentek meg, majd a szabadszél alatt bőrkeményedésekbe fordultak. jelenleg körömlakktilalom van, regenerálódnak a körmeim, illetve a bőröm, és ezért kenegetem shea vajjal, és olívaolajjal, hogy minél hamarabb gyógyuljon, erősödjön, és újra hódolni tudjak eme káros szenvedélyemnek.

Ti mire használjátok a shea vajat? Volt bárkinek ilyen problémája mint nekem?

D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése